Æteriske olier

Æterisk olie er ikke beregnet til at diagnosticere, helbrede, behandle eller forebygge nogen sygdom. Føler du dig ikke rask, anbefaler vi, at du kontakter din læge. Det samme gælder, før du benytter æterisk olie, såfremt du indtager receptpligtig medicin, da nogle essentielle olier kan påvirke medicinens egenskaber.

Æterisk olie fra Young Living er af aller højeste kvalitet. Brandets kvalitetskodeks hedder ”Seed to Seal” og betyder, at der er styr på kvaliteten og produktsikkerheden fra frøet plantes til hver flaske er forseglet.

Der benyttes desuden udelukkende naturlige planter og sprøjtemidler og andet skadeligt er forbudt. Derudover ved Young Living, at der er bestemte tidspunkter, hvor koncentrationen af olier og deres virkningsgrad er størst i planterne. I nogle perioder er der derfor også olier, man slet ikke kan få. Enten fordi det ikke er høsttid eller fordi kvaliteten af det allerede høstede ikke var høj nok.

Essentielle olier fra Young Living kan kun købes, når man er medlem hos Young Living. Det er til gengæld HELT GRATIS og man forpligter sig ikke til noget som helst.

Som medlem får du dog, når du handler, automatisk ekstra gaver med, når du handler for et vist beløb.

Tjek det hele ud her

Oversigt over de 5 mest populære æteriske olier

Der findes et væld af æteriske olier, men her får du de 10 mest almindelige og populære. Det kan måske være en hjælp, hvis du ikke ved, hvor du skal starte.

LavendelLavendel

Lavendel bruges typisk, når man gerne vil opnå en beroligende stemning. Dufte virker dog forskellige fra person til person og faktum er, at det kun er omkring 75%, der opnår en afslappende effekt af lavendelolie. Resten oplever det som opkvikkende. Her skal man derfor lige undersøge, hvilken type man er, inden man bruger lavendel ingen sengetid.

Lavendel kan derudover være god til hudpleje, fordi det kan berolige huden, hvis den er irriteret. Lavendel kan især anbefales efter et myggestik.

PebermyntePebermynte

Pebermynte kaldes typisk peppermint og kan give luft i næsen, hvis den er stoppet. Mange oplever også, at hovedpine kan lindres, hvis man smører den kølende olie i tindingerne, på panden og i nakken.

Derudover kan pebermynte virke motiverende og for nogen hæve produktiviten, fordi olien virker opkvikkende.

FrankincenseFrankincense

Frankincense hedder det samme på dansk og stammer fra barken fra et træ, der hedder Boswellia. Denne essentielle olier bruges allerede indenfor hudplejeindustrien og derfor er det oplagt også at bruge den alene.

Frankincense kan muligvis støtte dannelsen af ny hud og det er især praktisk ved solskader, skrammer og småsår. (Søg dog altid læge, hvis du er i tvivl).

Mange bruger også Frankincense til at finde ro, fordi den beroligende og krydrede duft kan styrke jordforbindelsen.

nbsp;

Lemon æterisk olieLemon

Duften af lemon (citron) kender alle og den kan virke opløftende og forfriskende for humøret. Den kan også virke desinficerende. Lemon er derudover en perfekt, naturlig fedtopløser. Den kan også fjerne klister fra klistermærker og labels på syltetøjsglas.

 

Copaiba æterisk olieCopaiba

Copaiba dufter træagtigt mildt og en smule sødligt. Det er også en mild olie, der som en af de få kan smøres direkte på huden uden at den behøver fortyndes først.

Copaiba kan virke antiinflammatorisk og immunstøttende og så er den komponentmæssigt opbygget, så den kan påvirke kroppens endocannabiode system. Det lyder indviklet, men kort fortalt kan det medføre, at en krop i ubalance ved for eksempel kroniske smerter, kan opleve lindring.

Køb en startpakke med essentielle olier

Hvis du er ny indenfor æterisk olie og essentielle olier, kan det være svært at vide, hvor du skal starte. Er det tilfældet, har Young Living en fantastisk startpakke, der giver dig 12 brugbare og praktiske olier i én æske. Olierne er nøje sammensat, så du har lidt til det hele – fra smerter og søvnproblemer til mavebesvær og stresset humør.

Startpakken indeholder både ”rene” olier og olier, der er en blanding af flere olier:

 • Orange: Beroligende, afslappende, følelsesmæssigt humørboostende.
 • Copaiba: Kan virke antiinflammatorisk, immunstøttende og give jordforbindelse.
 • Lemon: Opløftende, forfriskende, udrensende.
 • Lavender: Kan virke fornyende og beroligende for huden, følelsesmæssig støttende, støtte til søvn.
 • Frankincense: Kan virke fornyende for huden, jordforbindelse.
 • Peppermint: Kan virke opkvikkende, give fokus, støtte vejrtrækning, energi, fordøjelse og ømme muskler.
 • PanAway: En blanding af Wintergreen, Helichrysum, Clove(Nellike) og Peppermint. Olien dufter af Jenka tyggegummi! God til muskel/led spændinger, vokseværk, ømhed.
 • Stress Away: En blanding af Copaiba, Lime, Cedarwood, Vanilla, Ocotea og Lavender. Den dufter af sød parfume og er helt vidunderlig. Kan virke følelsesmæssig støttende, indre ro, afstressende, beroligende for nervesystemet.
 • Purification: En blanding af Citronella, Rosemary(Rosmarin), Lemongrass(Citrongræs), Tea Tree, Lavender og Myrtle(Myrte). Olien dufter intens citrusfrisk. Kan virke luftrensende, lugtfjerner, lindrende på sår og insektbid.
 • R.C.: RC står for Respiratory Comfort og er en blanding, der indeholder Eucalyptus Globulus, Myrtle(Myrte), Pine(Fyrretræ), Marjoram, Eucalyptus Radiata, Eucalyptus Blue, Lavendel, Cypress, Black Spruce(et nåletræ), Peppermint.. RC dufter af milde hostebolcher. Kan støtte og åbne op til luftvejene, god til en snue.
 • DiGize: En blanding af Tarragon (Estragon), Ginger (Ingefær), Peppermint, Juniper (Enebær), Fennel (Fennikel), Lemongrass (Citrongræs), Anis, Patchouli. Olien dufter af anis og nøddeagtigt, men er heller ikke ment til at diffuse, men i stedet til at indtage i en kapsel eller smøre på maven. Kan støtte alt hvad der hedder mave/tarm system.
 • Thieves: En blanding af Clove (Nellike), Lemon, Cinnamon (Kanel), Eucalyptus Radiata, Rosemary (Rosmarin). Kan støtte immunsystemet og dufter vidunderligt af jul.

Startpakken indeholder en æske med 10 olier + 2 løse. Derudover får du 10 små glas, du kan bruge til at putte små prøver i til andre, du vil hjælpe eller når du vil medbringe en lille smule æterisk olie i tasken.

Du får også en rollertop, du kan sætte på en flaske med essentiel olie og dermed rolle den direkte på huden ved behov. Der er også 2 vareprøver på Ningxia-juice med – og vigtigst af alt tilbehør: En diffuser, hvoraf du kan vælge mellem 4 forskellige.

Se dem alle her

Startpakke med æteriske olier

 

Digize      Purification